Naslovnica
O nama
Događanja
Vinarija
Vinogradi
Podrum
Vinoteka
Vina
Vinotočje
Web trgovina
Galerija
Kontakt
Karta
Vinarija  |  Vinogradi  |  Podrum  |  Vinoteka  |  Vina

Vina

Kliknite mišem za veću sliku

PORTUGIZAC

Glavne odlike ovog vina tajnovitog ampelografskog podrijetla su bogat voćni profil u kojem dominira tamno voće, a niži stupanj alkohola, meki tanini, te dobre kiseline čine portugizac izvrsnom pratnjom jačih, kaloričnijih tzv. zimskih jela. Stoga, portugizac već krajem listopada, a najkasnije početkom studenog obuzima vinopije i postaje najtraženije mlado crno vino kontinentalnih vinogorja, posebno Plešivice, a onaj Režekov vrlo česti i nagrađivana, postao im je zaštitni znak što je opravdao i ove godine postavši šampion na županijskom natjecanju.


Kliknite mišem za veću sliku

RAJNSKI RIZLING

Bijelo suho vino kontinentalne Hrvatske podrijetlom iz Njemačke Režekovi ga smatraju najboljim vinom kuće, a odlikuje ga žutozelenkasta boja, bogate i raskošne arome na jabuku, limun, pomalo i med, naranču, dobre kiseline uz osrednje alkohole. Izvrsan je kao viši predikat (ledeno vino, izborna berba bobica) te izvrsno podnosi odležavanje kada dobiva profinjeni petrolejski štih, a najbolje se slaže s ribom i jelima od bijelog mesa poput peradi, svinjetine iako ne zaostaje kao pratnja egzotičnih te vegetarijanske kuhinje.


Kliknite mišem za veću sliku

CHARDONNAY

Sorta francuskog (burgundijskog) podrijetla, a u vinogradima Režekovih daje vino s svim najboljim osobinama sorte. Dominira svježe voće poput marelice no, osjeti se i vanilija. Vino u pravilu ima više alkohole, snažno tijelo bogato glicerolom i solidnog finiša, a njegovanjem u barriqueu, na što se Režekovi spremaju, vino biva obogaćeno i u aromatskom profilu i u konzistenciji te je sposobno za duže odležavanje. Izvrsno se slaže s bogatim jelima, prvenstveno najboljim ribom, teletinom na razne načine, kopunom ili, kao prejanica - jastogom.


Kliknite mišem za veću sliku

PJENUŠAC REŽEK

Rađen klasičnom metodom sekundarne fermentacije u boci ovaj pjenušac skladna je kompozicija graševine i šipelja u jednakim omjerima. Tri godine odležavao je na kvascima suh je dobro ukomponirane voćnosti, naglašenih aroma kvasaca - i ugodnih kiselina. Ustrajno perla sitnim mjehurićima. i odiše lepršavošću koja asocira na aperitiv ili jela od plodova mora, ribe...


Kliknite mišem za veću sliku

SIVI PINOT

Suho do polusuho vino, karakteristične zlatnožute do slamnatožute boje, punog i skladnog okusa, bogate kremoznosti, a aroma daje na med, ananas čak i dim. Vino je francuskog podrijetla i našla je vrlo dobro stanište na Plešivici gdje daje vina snažna, alkoholna tijela s osrednjim kiselinama i dugim finišem. Pokoji gram neprovrelog šećera često ga zaokružuje, a dobro se slaže s jačim mjesnim jelima, upravo onima koja najbolje gastronomski opisuju Plešivicu svinjetina, teletina, kolinjska jela, slatkovodna riba, sirevi..